Veel gestelde vragen

Which countries do you ship to?

We ship within Europe.

When will my order be shipped?

Orders before 5:00 PM will be shipped the same day.
*when in stock

How can I return my order?

Onze haarclips worden gemaakt van acetaat.

Wat is het verschil tussen acetaat en plastic?

Het belangrijkste is dat acetaat een aardolievrij, hernieuwbaar en
biologisch afbreekbaar materiaal is waarmee onze haarclips geproduceerd worden zonder dat het productieproces bijdraagt ​​aan de berg van plastic afval. 

Ten eerste wordt acetaat gemaakt van houtpulp en katoenlinters. Beide zijn plantaardige en hernieuwbare bronnen. Plastics daarentegen zijn afgeleid van petrochemicaliën, die worden verkregen uit fossiele ruwe olie, steenkool of aardgas.

Ten tweede is acetaat ook biologisch afbreekbaar. In biologisch actieve grond kunnen celluloseacetaat vezels in 4-9 maanden volledig biologisch worden afgebroken. Op aardolie gebaseerde
kunststoffen (plastic) daarentegen kunnen honderden jaren in het milieu
blijven rondhangen.

Jaarlijks wordt 400 miljoen ton plastic geproduceerd, waarvan 40% voor eenmalig gebruik (denk aan rietjes, zakjes, etc.) Door te kiezen voor acetaat hopen wij onze impact op de aarde te minimaliseren. 

Tot slot is het een sterk materiaal waardoor onze haarclips lang mee in gebruik gaan. Hierdoor trachten wij overmatige consumptie en vervuiling tegen te gaan.

Hoe zit het met de duurzaamheid van de distributie?

Wij gebruiken 100% recyclebare materialen voor onze verzenddozen en verpakkingsmateriaal. Verder zijn onze bedank kaartjes gemaakt van circulair groeipapier. Als je ons bedank kaartje in potgrond stopt, zullen er worteltjes gaan groeien. Bestellingen in Utrecht en Amsterdam proberen wij zo veel mogelijk op de fiets rond te brengen!

Hebben jullie verkooppunten?

Jazeker! Check ons kopje ''verkooppunten''.

Can I become a retailer?

Yes! Send us an email: lila-amsterdam@outlook.com